IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съставят акт на кмета на Сапарева баня заради ремонт на път в Рила

Разпореждането е на министър Джевдет Чакъров и е на базата на констатациите от възложената от него проверка в Национален парк „Рила”, извършена от експерти от дирекцията на парка, РИОСВ-София и МОСВ

16:51 | 03.09.07 г.
Съставят акт на кмета на Сапарева баня заради ремонт на път в Рила
РИОСВ-София ще състави на кмета на община Сапарева баня акт за административно нарушение за това, че не е уведомил компетентния орган за започналата реконструкция и рехабилитация на път хижа „Пионерска” - Паничище, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Разпореждането е на министър Джевдет Чакъров и е на базата на констатациите от възложената от него проверка в Национален парк „Рила”, извършена от експерти от дирекцията на парка, РИОСВ-София и МОСВ. Проверката е установила, че са започнали строителни дейности по пътя. Проектът предвижда и разширяване на трасето, при запазване на категорията му.

Разширението и рехабилитацията на пътя подлежи на преценяване на необходимостта от Оценка за въздействие върху околната среда. Проектът е преработван с цел незасягане на територията на парка и компетентен орган за издаване на такова решение е РИОСВ-София.

Възложител на пътя е община Сапарева баня, която не е изпълнила задължението си да уведоми РИОСВ-София за проекта и не е провела процедура по глава шеста от Закона за опазване на околната среда.

Изискването за наличие на съответното решение от РИОСВ-София не е съобразено при издаването на разрешенията за строеж от главния архитект на община Сапарева баня.

По останалите констатации от доклада от проверката компетентен орган е дирекцията на НП ”Рила” и се очаква решение и оттам.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още