IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АП увеличава сроковете за подаване на оферти за 70% от капитала на БМФ

Предварителни оферти за участие в приватизацията на флота ще могат да се подават до 14 часа на 8 ноември

13:31 | 03.09.07 г.
Автор - снимка
Създател
АП увеличава сроковете за подаване на оферти за 70% от капитала на БМФ
Агенцията за приватизация увеличава сроковете в предварителния етап на конкурса за продажбата на 70% от капитала на Параходство Български морски флот ЕАД.

Решението е взето във връзка с големия брой закупени конкурсни документации и двата неработни дни (6 и 7 септември), които допълнително намаляват времето, в което кандидатите могат да подготвят и представят необходимите документи за доказване съответствието с предварителните квалификационни изисквания, съобщиха от агенцията днес.

Срокът за представяне на документация за допускане до участие се удължава до 24 септември, за искане на допълнителна информация за дружеството – до 24 октомври и за издаване на сертификат за регистрация – до 19 октомври.

Закупуването на информационен меморандум трябва да стане до 19 октомври 2007 г., а до 14 часа на 8 ноември се удължава срокът за подаване на предварителни оферти за покупката на мажоритарния пакет от флота.

Според досегашните условия документация за допускане до конкурса трябваше да се представи до 10 септември, а издаването на сертификат за регистрация и закупуването на информационен меморандум - до 28 септември. Срокът за подаване на предварителни оферти според предишните условия бе до 14 часа на 18 октомври.

В края на август консорциумът Нейви Консулт, един от 23-мата кандидати за приватизацията на Параходство Български морски флот, оттегли заявката си за участие, като тогава от компанията посочиха, че поставените срокове за изготвяне на офертите са твърде кратки и на практика неизпълними.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още