IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новата седмица стартира с два нови индекса

От днес почва търговията с акциите на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ-Варна

08:42 | 03.09.07 г.
Новата седмица стартира с два нови индекса
Днес БФБ-София стартира изчисляването на двата нови борсови индекса - BG-REIT и BG Total Return 30.
 
Първият ще е базиран на пазарната капитализация, коригирана с free-float-а, и ще включва акции на дружества със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти или земя. В индекса ще влизат компании, търгувани на пазар, организиран от борсата, не по-малко от 3 месеца преди включването им, с пазарна капитализация, не по-малка от 5 млн. лв., изтъргуван оборот по позицията за последната година не по-малко от 1,5 млн. лв., минимум 750 сключени сделки и поне 15% free-float.
 
Вторият индекс, BG TR30, ще бъде базиран на промяната на цените на акциите на включените компании, като всяка от тях ще бъде с равно тегло.
 
В BG TR30 ще бъдат включени първите 30 компании, класирани по четири критерия - пазарна капитализация, free-float, брой сделки и оборот за последната година. Всеки от тези критерии ще е с еднаква тежест.

Минимумът за пазарна капитализация на компаниите от BG TR30 е 10 млн. лв., а за free-float – 10%. Всяка от включените емисии ще трябва да е поне от 250 000 акции.

От днес стартира търговията с акциите на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ-Варна. Емисията на акционерното дружество със специална инвестиционна цел е 650 000 акции с номинал 1 лев.
 
Днес е последната дата за сключване на сделки с акциите, даващи право на глас в предстоящото извънредно ОСА на Биоеко АД, на което акционерите ще гласуват за промяна в органите на управление на дружеството.
 
Днес е и последната дата за сключване на сделки с акциите на Честърфийлд АД, в резултат на което приобретателят ще има възможност да участва в ОСА на дружеството, свикано на 19 септември. На него акционерите ще решават за разпределение на финансовия резултат и увеличаване на капитала на дружеството от 50 000 лв. на 650 000 лева със собствени средства.

Вторник, 4 септември, е крайната дата за прехвърляне на правата, даващи право на участие в увеличението на капитала на Компания за технологии и иновации Съединение АД. Последната планира да увеличи капитала си от 2 млн. лв. на 3 млн. лв. чрез издаване на 1 млн. акции с номинална и емисионна стойност 1 лев.

В сряда, 5 септември, ще стартира търговията с правата на на Сингулар АДСИЦ, даващи право на участие в увеличението на капитала на дружеството. Същото планира да увеличи капитала си от 500 хил. на 650 хил. лв. чрез издаване на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лев. За целта ще бъдат издадени 150 хил. права при съотношение право/акции 1/1.

На 6 септември, четвъртък, ще се проведе извънредно ОСА на Зино АД-Казанлък, на което акционерите ще гласуват за промени в органите на управление.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:18 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още