IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 31 август

07:55 | 31.08.07 г.
Преглед на печата за 31 август
Морето поевтиня с 20 на сто
в. Новинар
 
Средно с около 20 на сто са поевтинели нощувките в хотелите по българското Черноморие, съобщи вчера председателят на Националния хотелиерски мениджмънт клуб (НХМК) Илиян Иванов. Намалението се дължи на това, че в началото на септември хотелиерите традиционно свалят цените, за да могат да привлекат повече хора. Заради множеството нови строежи доста от хотелите са полупразни и легловата база не е запълнена, коментираха от бранша.
В момента нощувка в тризвезден хотел в курорта Златни пясъци илиза между 40 и 60 лв. на човек, като през октомври цените падат с още около 10 лв. В Албена леглото за една вечер започва от 100 лв. нагоре, в Несебър - от 30 лв., а в Приморско може да се намери и подслон в тризвезден хотел и срещу 20 лв. По-евтино излиза почивката в семейните вили и квартири. По Южното Черноморие цените са паднали до 7-8 лв. за нощувка.
 
Измислиха нова такса за парно
в. Стандарт
 
"Топлофикация София" ще сурвака абонатите си с нова такса догодина, научи "Стандарт". Клиентите ще плащат по 2-3 лева на топлинните счетоводители за поддържане на партида. При близо 400 000 абонати това прави над милион лева суха пара. Таксата ще бъде нещо като абонамент за извършване на услугите. Тя ще влезе в сила най-вероятно през пролетта на 2008 г., когато започват да се изчисляват новите изравнителни сметки. Отделно ще се плащат такси за отчет на уредите, както досега, обясни Тодор Кузманов, шеф на Асоциацията на фирмите за дялово разпределение.
 
Олио от Гърция смъква цената на българското
в. Сега
 
Започнал от седмици масов внос на палмово и рапично олио от Гърция може да подбие цената на нашето слънчогледово масло, заявиха вчера брокери от Софийската стокова борса (ССБ). Мазнината от южната ни съседка е с вносна цена под 2 лева за бутилка и със сигурност във вътрешността на страната ще се предлага на по-ниски цени от българското слънчогледово олио в момента, уточниха от борсата.
"Все пак трябва да видим дали палмовото и рапичното масло ще допадне по вкус на българина. Ако това стане, напълно нормално е цената на родното слънчогледово масло също да тръгне надолу", допълниха от ССБ.
 
Безпрецедентна глоба за "Цариградско море"
в. Сега
 
Безпрецедентна глоба от 125 000 лв. наложи Столична община на фирма "Пътища и съоръжения" за некачествения ремонт на "Цариградско шосе". Фирмата ще трябва да поеме за своя сметка и преасфалтирането на участъка, по който се появиха 14 широки гънки. 750 000 лв. трябваше да плати по договор общината за ремонта на участъка от "Орлов мост" до алея "Яворов", по който се появиха бабуните. Наложената вчера санкция е 17% от тях. Парите ще бъдат изразходвани отново за ремонти.
 
"Нова" оборудва студиа с техника за 8 млн. евро
в. Дневник
 
Инвестиция от около 8 млн. евро е направила "Нова телевизия" в купуването на нова техника за оборудването на двете студиа, от които вече ще се записват и излъчват всички новинарски емисии и публицистични предавания на медията, съобщи Иван Тодоров, мениджър "Административни и специални проекти".
Студиата се намират в сградата "Порше център", където частната медия се премести наскоро. Така "Нова" събра под един покрив администрацията и студиата си, доскоро разделени в "Експо 2000" и "Дианабад".

И учебниците втора употреба поскъпват с 20% заради ДДС
в. Сега
 
От тази година и учебниците, които се продават на борсата за стари помагала, ще бъдат с по-високи цени заради наложения 20% ДДС. Организаторите от "Сдружение Панорама" заявиха, че тазгодишните цени на борсата ще бъдат изчислявани на базата на актуалната цена за комплект нови учебници. Според техни данни комплект учебници за 5-и клас без учебните тетрадки струва около 96 лв. В тази сума не се включват учебниците по чужди езици. Цената на пълен комплект нови учебници за същия клас пък е около 120 лв., заяви директорът на издателство "Просвета" Йонко Йончев.
 
Царево строи четиризвезден хотел до Морската градина
в. Дневник
 
Царево продължава да расте покрай морето. В строителна площадка е превърната северната му част, където преди се намираха почивните станции на бившите държавни предприятия от цялата страна. Сега на тяхно място се изграждат хотели. На брега над северния плаж на терен от 4 дка в близост до Морската градина се изгражда четиризвезден апартаментен хотел "Врис". Инвестицията е на компанията "Симекс". Проектът е дело на фирма "Арх и арт" с ръководител на творческия екип ст.н.с. д-р арх. Николай Тулешков. Главен изпълнител на обекта е "Диана комерс 1" ЕООД - Ямбол, а консултант по строителната дейност е друга ямболска фирма - "Стройконсулт Стоянов" ЕООД. Сградата с площ около 3500 кв.м с Г-образна форма ще има 13 000 кв.м разгъната застроена площ.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още