IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ремонтират жп инфраструктурата в Карловско за 360 млн. евро

Ремонтът се очаква да започне през пролетта на 2008 г. и да приключи до края на годината

15:13 | 30.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Ремонтират жп инфраструктурата в Карловско за 360 млн. евро

През следващата година ще бъдат ремонтирани всички железопътни прелези на територията на община Карлово, които се намират на главен път София - Бургас. За това се договориха инж. Валери Барбурски от национална компания “Железопътна инфраструктура” и кметът д-р Емил Кабаиванов, съобщиха от пресцентъра на общината.

Ще бъдат ремонтирани и сградите на жп-гарите и спирките на територията на общината. Средствата в размер около 360 милиона евро се осигуряват по програма ФАР по проект на транспортното министерство.

Настилката на всички над 10 жп-прелеза ще бъде подменена с еластично покритие, направено от специален вид гума, което да улесни преминаването на автомобилите и да повиши сигурността и комфорта на пътниците. Материалите и технологиите отговарят на изискванията на Европейския съюз.

Ремонтът се очаква да започне през пролетта на 2008 г. и да приключи до края на годината.

До 3 септември ще бъде завършена и подмяната на настилката на железопътния прелез край с. Кърнаре, който е част от подбалканската линия. Ремонтът се извършва от километър 238 до 483 за с. Кърнаре и отбивката за с. Христо Даново. Дейностите са възложени от Министерството на транспорта чрез чрез жп-секция София 2. Изпълнител на проекта е фирма “Страйл”.

През пролетта бе ремонтиран първият жп-прелез в Карловско, минаващ през пътя от с. Васил Левски до гр. Баня.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още