IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма изказа мнение по случая с консолидираните си отчети

Публикуваме пълното становище на компанията, както и мнението на екипа на Investor.bg по конкретния случай

12:43 | 30.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Софарма изказа мнение по случая с консолидираните си отчети
Във връзка с вчерашния материал на Investor.bg под заглавие „Софарма разчупи "клишетата" при финансовите отчети“, фармацевтичната компания изпрати декларация, подписана от икономическия директор на дружеството Недялко Стефанов, с цел да внесе известна яснота сред инвеститорите. Публикуваме пълното становище на компанията, както и мнението на екипа на Investor.bg по конкретния случай:

Софарма АД изготвя финансовите си отчети (неконсолидирани) в това число и отчета за доходите на база предходен период, съответстващ на отчетния. Дружеството представя консолидираните си финансови отчети на годишна база още от началния момент на представянето им на БФБ-София.

До сега дружеството е представило всичките си отчети, в това число и за междинните отчетни периоди своевременно и те са на разположение на инвеститорите в сайта на БФБ-София. Детайлността на предоставяната информация, както и прецизността на одитиращата компания са също основание за доверие към Софарма АД и към предоставяните от нея резултати на инвестиционната общност.

В предоставения на вниманието на инвеститорите консолидиран доклад за дейността на групата Софарма за първото полугодие на 2007г. са коментирани всички финансови показатели и коефициенти, касаещи отчета за доходите, като са сравнени с тези за предходния отчетен период на 2006г. В статията, поместена в Investor.bg има неточности при анализирането на някои показатели, поради факта че са изчислени спрямо годишните резултати на дружеството за 2006г., вместо за полугодието на 2006г.

От доклада и публикуваните финансови отчети е видно, че Софарма реализира за първото полугодие на 2007г. ръст на консолидираните си приходи от продажби на продукция 151% и ръст на консолидираната си нетна печалба 28% спрямо резултатите от шестмесечието на 2006г.


Икономически директор: Недялко Стефанов

Екипът на Investor.bg запазва мнението си, че във финансовия отчет на Софарма, конкретно в стандартизираните форми на Комисията за финансов надзор, не са спазени общоприетите счетоводни стандарти. В този смисъл, екипът на Investor.bg не приема становището на Софарма, че "в статията, поместена в Investor.bg, има неточности при анализирането на някои показатели, поради факта че са изчислени спрямо годишните резултати на дружеството за 2006г., вместо за полугодието на 2006г.". В материала на Investor.bg изрично са посочени реалните консолидирани резултати на Софарма за шестмесечието, въпреки нестандартния метод на представяне на данните в отчета от страна на дружеството.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още