IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 30 август

07:44 | 30.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 30 август

София отхвърли условията на Москва за тръбата

в. Дневник

България и Гърция отхвърлиха новите условия на Русия за петролопровода Бургас - Александруполис, съобщи Стефан Гунчев, председател на борда на директорите на българското дружество, което ще бъде съучредител в компанията - оператор на тръбата. Преговорите в Атина приключиха безуспешно, след като руската страна поиска България и Гърция да осигурят 49% от необходимия нефт, а в противен случай да плащат санкции. Това категорично противоречи на междуправителственото споразумение, каза Гунчев. Направихме отстъпката Русия да държи 51% в бъдещата компания именно заради ангажимента да осигури нефта, допълни той.

Смолян пусна още един играч в "Супер Перелик"

в. Сега

Общинският съвет на Смолян пусна в "Супер Перелик" и втория инвеститор по проекта - "Гела инженеринг", еднолична собственост на Атанас Любомиров Манджуков. Вчера местният парламент одобри проект за договор с дружеството за изграждането на ядро "Гела" от проектирания център, чийто основен инвеститор е "Спортно-туристически център Перелик". Равностойно участие в него имат кумът на зам.-министъра на околната среда Любка Качакова, Кирил Асенов, който участва с дружеството си "Арексим". Другите 50% пък се държат от "БК Проджект", собственост на кипърската офшорка "Шапиро инвестмънт лимитед".

Тотото млъква до края на разследването

в. Сега

Шефовете на Българския спортен тотализатор отмениха обещаната за вчера пресконференция. "Спираме медийните изяви, за да не пречим на започналата прокурорска проверка в БТС", обявиха от тотото. "Няма да позволим българският спорт да загуби основния си източник на финансиране. Няма да оставим нито един наш служител на улицата. Ще работим упорито за модернизиране и разширяване на нашата мрежа в съответствие със световната практика", се казва с разпространена в късния следобед декларация на БТС.

Немарливи фермери съсипаха лозята

в. Стандарт

Немарливи фермери са съсипали десетки декари лозя край Сливен. Стопаните не полагат никакви грижи за насажденията, единственото, за което се грижат, е да получат висока цена за гроздето. Това заяви административният секретар на Лозаро-винарската камара в града Галя Георгиева. Според нея състоянието на лозята в региона е отчайващо, добре се поддържат единствено големите. Повечето от масивите обаче са малки - от 1-2 дка, където лозите се експлоатират безобразно. Стопаните пък хитруват и се опитват да крадат от гроздето на съседите си, за да вземат някой и друг лев в повече.

Голям дилър на употребявани коли се готви да влезе в България

в. Дневник

Най-голямата в Централна Европа верига за употребявани автомобили обмисля да навлезе в България от 2009г. Това съобщи основателят на "ААА Ауто груп" (AAA Auto Group NV) Антъни Джеймс Дени, цитиран от агенция "Блумбърг". ААА е продала през миналата година почти 62 хиляди коли и очаква тази година да достигне 85 хиляди бройки, заяви финансовият й директор Емануел Ленърд. За 2007г. очакваната печалба може да нарастне с 15% до 8 милиона евро. За миналата година чистата печалба (6.9 млн евро) бе два пъти по-голяма от 2005г., а приходите нарастнаха с 29% до 348 млн евро. Към август тази година за ААА работят 3200 души.

"Мелроуз" може да се откаже от добив на нефт и газ в България

в. Дневник

Британската компания за проучване и добив на нефт и газ "Мелроуз рисорсиз" е много вероятно да не поднови лицензите за сондажи в българските участъци "Изгрев", "Обзор" и "Ропотамо", съобщи агенция "Блумбърг". През юни компанията изостави находището в Обзор поради неефективните запаси. Това беше третото находище в България, което компанията изостави през тази година. Сухите дупки в България рефлектираха директно върху приходите, заяви изпълнителният директор на "Мелроуз" Дейвид Томас. Резултатите ни накараха да преосмислим нашата стратегия, допълни той. Само заради затварянето на трите обекта компанията е отделила 43.6 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още