IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на ИХ България взеха решение за увеличаване на капитала

ОСА е овластило УС на дружеството да определи конкретните параметри по увеличението

16:38 | 29.08.07 г.
Акционерите на ИХ България взеха решение за увеличаване на капитала
На проведеното днес извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на Индустриален Холдинг България АД-София е взето решение за увеличаване на капитала на дружеството от 26 254 040 лева на до 43 756 733 лева, чрез издаване на до 17 502 693 броя нови обикновени безналични акции с право на глас с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 2,4 лева, съобщи БФБ-София.

Срещу всяка съществуваща акция ще се издаде едно право. Всеки 3 права дават възможност за записване на 2 нови акции по емисионна стойност 2,4 лева всяка. Всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 2/3.

Капиталът на дружеството ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 15 000 000 акции.

Инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличението на капитала, е Първа финансова брокерска къща ООД.

ОСА е овластило Управителния съвет на дружеството да взема решения относно конкретизиране на условията и процедурата по увеличаването на капитала, да изготви проспекта за публично предлагане на акции, да сключи договора с определения инвестиционен посредник и да извърши всички други необходими правни и фактически действия във връзка с изпълнението на решението за увеличаване на капитала.

Правото да участват в увеличението на капитала имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-я ден след деня на ОСА, или към 12 септември.

Последната дата за сключване на сделки с акции на ИХ България на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да участва в увеличението на капитала, е 10 септември.

Днес беше публикуван консолидираният отчет на дружеството, който показа ръст в консолидираната печалба от 25 на сто до 6,015 млн. лв.

Дъщерното дружество на Индустриален холдинг България чрез Приват инженеринг АД - Karvuna Ltd., Маршалски острови, се е споразумяло за строителство на един многоцелеви 21 000 тонен кораб в Булярд корабостроителна индустрия АД.

Корабът е с неограничен район на плаване и с възможност за превозване на насипни товари. Срокът на доставка на кораба е декември 2009 г.

Днес акциите на ИХ България добавиха 0,32% до 12,55 лв. за брой при прехвърлени 8 309 лота. Търсене има при цена 12,6 лв., а предлагане – при цена 12,7 лв.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още