IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Управляваните от УД КД Инвестмънтс активи достигнаха близо 13,3 млн. лв.

Най-голям ръст от началото на 2007 г. бележат активите на високодоходния фонд КД Акции България или 390%

11:28 | 27.08.07 г.
Управляваните от УД КД Инвестмънтс активи достигнаха близо 13,3 млн. лв.
Към 22 август общата стойност на активите, управлявани от УД КД Инвестмънтс, възлизат на 13,262 млн. лв., съобщиха от компанията.

УД КД Инвестмънтс управлява три взаимни фонда – КД Акции България, КД Пеликан и КД Облигации България. Активите на първия възлизат на 5,03 млн. лв., тези на втория са 7,02 млн. лв., а третият управлява активи на стойност 7,212 млн. лв.

Най-голям ръст от началото на 2007 г. бележат активите на високодоходния фонд КД Акции България или 390%. Същият е реализирал доходност за периода от 39,07%, а за последните 12 месеца тя е 66,51%.

През последните пет седмици дружеството е предприело мерки за увеличаване на процентното участие на акции от чужди пазари в портфейла на КД Акции България. В настоящия момент този дял е около 12%, съставен от инвестиции на борсите в Париж, Франкфурт и Загреб. Предстои процентът да бъде увеличен още с акции от пазарите в Словения и Сърбия, като целта е да се достигне процентен дял от около 30%. За сравнение през август 2006 г. участието на акции от чужди пазари беше около 6-7%.

Вярваме, че тази промяна в географското разпределение на портфейла ще бъде от полза най-вече за институционалните инвеститори. Това важи най-вече за пенсионните фондове, застрахователните компании, здравно-осигурителните дружества и различните холдингови структури. Те биха спечелили от това, че КД Груп е участник на регионалния финансов пазар и така чрез високодоходния КД Акции България, биха имали по-голяма експозиция на външни пазари“, заяви Янко Николов, изпълнителен директор на КД Инвестмънтс.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:59 | 15.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още