IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мажоритарят на Оловно-цинков комплекс спира продажбите на акции

Дружеството планира инвестиции в разширяване на производството

10:19 | 27.08.07 г.
Мажоритарят на Оловно-цинков комплекс спира продажбите на акции

На 22 август free-float-ът на Оловно-цинков комплекс АД - Кърджали достигна 10,006% след поредната продажба на акции от страна на мажоритарния собственик - Интертръст Холдинг БГ ЕАД. Това съобщиха от Интертръст Холдинг БГ ЕАД.

С това поставената за тази година цел, а именно изпълняване на условията за влизане на ОЦК на официален пазар и в състава на борсовия индекс SOFIX, беше изпълнена и засега се спират продажбите на пакети от акции на ОЦК, заявяват още от холдинга. Средствата от продажбите на тези акции ще бъдат насочени за изпълнение на инвестиционната програма на предприятието. Програмата включва удвояване на капацитета на цинковото производство и повишване на капацитета на оловното.

Оттук нататък ръководството ще съсредоточи своите усилия главно към разширяване на суровинната база на фирмата, посредством придобиване на нови мощности и усъвършенстване на вече контролираните от холдинга, изпълнение на инвестиционната и екологичната програма и усъвършенстване на управлението на целия комплекс дейности от цветната металургия в рамките на Интертръст Холдинг БГ ЕАД, се казва още в съобщението.

От миналата седмица акциите на ОЦК вече са част от индекса BG40. За последните 12 месеца акциите му поскъпнаха с 297,3% до средна цена към момента 72,17 лв. Пазарната му капитализация достига 607 млн. лв., което го прави 10-то по големина дружество на БФБ-София по този показател. Компанията има 212 млн. лв. продажби за последните 12 месеца и 22,6 млн. лв. нетна печалба за същия период.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още