IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 25 август

08:10 | 25.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 25 август

Държавата ще казва всяка седмица препоръчителни цени на стоките
в. Новинар

Министерството на икономиката всяка седмица ще обявява препоръчителни цени на основтите хранителни стоки, които поскъпнаха значително през последните месеци. Това обяви вчера по Дарик радио министърът на икономиката Петър Димитров.

Той уточни, че тези цени ще дават представа на потребителите за реалната стойност на продуктите. По думите на Димитров министерството ще започне да публикува тези цени от следващата седмица. Министърът уточни, че ако има правни проблеми от това, информацията ще бъде подавана от съответните асоциации и сдружения на производителите на храни.


Дават улица в Банско на концесия за 30 г.
в. Новинар

Улица "Гоце Делчев" в курорта Банско ще бъде отдадена на концесия, се посочва в решение на Общинския съвет на града, публикувано в "Държавен вестник". На територията ще бъде проектирана и изградена Етнографска и туристическа зона - Банско, се казва още в решението. Срокът, в който се отдава улицата на концесия, е 30 години.

Новият наемател се задължава да инвестира не по-малко от 6 млн. лв. в срок от 2 години от началото на концесията и по време на строителството да осигури ползването на ул. "Гоце Делчев" от живеещите на нея и техните посетители. Не става ясно обаче, дали собствениците на апартаменти в района ще трябва след това да заплащат концесионна такса, за да стигнат до домовете си.


Повече пари за вузовете догодина
в. Сега

2008 г. ще бъде финансово по-добра за висшето образование, дори и университетите да не успеят да запълнят отпуснатия за т.г. рекорден план прием. Правителството позволи на вузовете тази година да приемат близо 10 000 студенти повече и предвидената за това субсидия ще се запази, дори и да останат свободни места, обясни главният секретар на МОН Димитър Танев. Още не е ясно обаче как ще се разпредели евентуално свободният финансов ресурс.


Ще запазваме номера при смяна на оператора
в. Сега

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) е задължила трите мобилни оператора най-късно до 20 септември т.г. да представят план за преносимостта на номерата при мобилните мрежи. Това означава, че до тази дата и трите оператора трябва да са постигнали споразумение помежду си за начините, по които при смяна на един оператор с друг абонатът ще продължи да притежава стария си номер със същия код.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още