IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

От Бианор очакват търговията с акциите им да стартира до две седмици

Днес бе пулбикуван и консолидираният финансов отчет на Бианор за първото полугодие, който показа ръст на приходите от 34% до 1,51 млн. лв.

12:37 | 23.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
От Бианор очакват търговията с акциите им да стартира до две седмици
От Бианор АД очакват вторичната търговия с акциите на дружеството да стартира в рамките на следващите две седмици, съобщиха днес от компанията.

Днес бе пулбикуван и консолидираният финансов отчет на Бианор за първото полугодие, който показа ръст на приходите от 34% до 1,51 млн. лв. Консолидираната печалба на дружеството за първата половина на 2007 година възлиза на 215 хил. лв. спрямо 188 хил. лв. към 30 юни 2006 г.

В консолидирания баланс на дружеството влизат дъщерните дружества Бианор Сървисиз ЕООД, Некстборн ООД, Най-маг ООД, както и щатският офис на компанията Bianor Inc.

Офисът в САЩ вече функционира и се очаква скоро да даде първите си резултати, се казва още в съобщението. До края на годината от компанията очакват да се реализират и други, обявени по-рано инвестиции.

Във връзка със заложената в проспекта на Бианор АД инвестиционна програма и на основание овластяване на съвета на директорите с решение на годишното общо събрание от 16 май 2007 г. да сключи договор за кредит с банка Уникредит Булбанк АД, на 22 август 2007 г. Бианор АД подписа договор за инвестиционен кредит в размер до 1 млн. евро с банка Уникредит Булбанк АД. Кредитът ще бъде изплатен за срок от 10 години и ще бъде използван за закупуването на 4 офиса и 16 паркоместа в София, ж.к. Младост 4.

В регистрационния документ на софтуерната компания, бе посочено, че през следващите две години се планират инвестиции за 4 млн. лв. Инвестициите ще се насочат главно към закупуване на офис сграда, придобиване на компании, отваряне на офиси в чужбина, разработване на специализиран софтуер и внедряване на система за управление на ресурсите.

Бианор АД осъществи първично публично предлагане в края на юни, с което увеличи капитала си на 675 хил. лв. Постигнатата цена на акциите в IPO-то бе 10,25 лв. за брой, а презаписването бе 2,22 пъти.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още