IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В София изграждат 65 детски площадки за 2 млн. лв. тази есен

Средствата са отпуснати от Специализирания общински приватизационен фонд

12:56 | 21.08.07 г.
В София изграждат 65 детски площадки за 2 млн. лв. тази есен
Тази есен в София ще бъдат изградени 65 нови детски площадки, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Средствата в размер на 2 млн. лв. са отпуснати от Специализирания общински приватизационен фонд.

В момента се провеждат конкурсите за избор на изпълнители, като в район Искър вече е избран изпълнител за изграждане на детски парк.

Броят, площите и местоположението на детските площадки се определят от районните администрации. Задължително условие е одобрените работни проекти да се съгласувани с изискванията на националното законодателство, както и да отговарят на европейските норми за безопасност при експлоатацията. Площадките ще се изграждат в зелени площи, градинки и паркови пространства общинска собственост.

След извършената през пролетта проверка на състоянието на наличните в столицата детски площадки общината констатира, че броят на площадките в София е недостатъчен, а значителен дял от съществуващите не са в добро състояние. Бе установено също, че част от площадките, изградени на модулен принцип от стъклопласт на полимерна основа, са с недостатъчна износоустойчивост.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още