IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алфа кредит АДСИЦ ще прехвърли вземания за 824 хил. лв. на Каолин АД

Акционерите на Алфа кредит ще гласуват и за сключване на договор за цесия с Булброкърс финанси ЕООД

10:11 | 21.08.07 г.
Алфа кредит АДСИЦ ще прехвърли вземания за 824 хил. лв. на Каолин АД

Съветът на директорите на Алфа кредит АДСИЦ е взел решение, във връзка със свикано на 10 септември 2007 г. извънредно Общо събрание на акционерите на дружеството, да бъде извършено овластяване за сключване на втора сделка по реда на чл. 114 от ЗППЦК, съобщи БФБ-София. За целта ще бъде внесено допълнение в материалите по дневния ред за свиканото ОСА и допълнение в мотивирания доклад на Съвета на директорите.

Акционерите на Алфа кредит АДСИЦ ще гласуват за сключване на договор за цесия с Каолин АД. Съгласно условията на сключения договор Алфа кредит АДСИЦ се задължава да прехвърли на Каолин вземането си, произтичащо от 33 броя фактури на обща стойност 824 739 лв., за сумата от 757 111 лв. Вземането произтича от договор за цесия, сключен между Вагоноремонтен завод 99 АД и Алфа кредит АДСИЦ на 29 май 2007 г.

Също така на ОСА ще бъде гласувано Алфа кредит АДСИЦ да сключи договор за цесия с Булброкърс финанси ЕООД, с който Булброкърс финанси ЕООД ще се задължи да прехвърли на Алфа кредит АДСИЦ, вземането си по портфейл от вземания по потребителски кредити за сумата от 50 хил. лв. Вземането произтича от договор за цесия, сключен между Ейч Ви Би Банк Биохим АД и Булброкърс финанси ЕООД на 26 октомври 2006 г. Цената, която Алфа кредит ще заплати за придобиването е 50 хил. лв.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 24 спетември 2007 г. Последната дата за сключване на сделки с акции на Алфа Кредит на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 23 август 2007 г.

Акциите на Алфа кредит се търгуват на БФБ-София от началото на март тази година, но от тогава по позицията няма сключени сделки.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Делта кредит АДСИЦ(DLC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:21 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още