IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подписват договори за интегриран воден проект за Русе за 47 млн. евро

09:06 | 21.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Подписват договори за интегриран воден проект за Русе за 47 млн. евро

Днес в 13 часа в сградата на община Русе ще бъдат подписани договори за интегриран воден проект за Русе, съфинансирани по програмата ИСПА на ЕС, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще подпише договорите за строителство и строителен надзор в рамките на “Интегриран воден проект за Русе”. Договорите са за рехабилитация и разширение на водоснабдителната мрежа в Русе Лот 1, за строителен надзор на строителни работи по рехабилитацията и разширението на водоснабдителната и канализационната мрежи в Русе Лот 1+2 и Лот 3 за рехабилитация на магистралния водопровод в Русе.

Средствата за Интегрирания воден проект за Русе са на обща стойност 47 млн. евро и са осигурени по линия на Програма ИСПА на ЕС, от Европейската банка за възстановяване и развитие и от държавния бюджет.

За избор на изпълнител на строителните работи по Лот 1 беше проведен открит международен търг, а за избор на консултант за осъществяване на строителен надзор на строителните работи по Лот 1, Лот 2 и Лот 3 беше проведена международна ограничена тръжна процедура.

На събитието ще присъстват представители на Представителството на Европейската комисия в България, на Европейската банка за възстановяване и развитие, на министерствата на финансите и на регионалното развитие и благоустройството, както и представители на крайните бенефициенти по проекта местното ВиК дружество и общината, с които МРРБ има сключено Тристранно споразумение за сътрудничество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още