IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът потвърди наказателното постановление на Доминант финанс за 50 хил.лв.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване

15:12 | 17.08.07 г.
Съдът потвърди наказателното постановление на Доминант финанс за 50 хил.лв.
С решение от 29 юли Административният съд – гр. София е потвърдил наказателното постановление на Доминант Финанс АД, издадено от Комисията за финансов надзор, в резултат на извършена проверка и установяване на нарушаване на разпоредбите на Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК), съобщи КФН.

С издаденото наказателно постановление на Доминант финанс е наложена имуществена санкция в размер на 50 хил. лева.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Служители на комисията след проверка са установили, че Доминант Финанс, представлявано от Димостенис Йоанис Харакидас, в периода от 28 септември 2006 г. до 6 октомври 2006 г., като клиент на инвестиционен посредник чрез поредица от сделки с акции от капитала на Промота Аеропарк АД, сключени между Доминант Финанс и Никос Комнинос Ахе (Nicos Komninos Axe), който е клиент на същия инвестиционен посредник, е довел до необичайна промяна на цената на акциите на Промота Аеропарк или повишение с 376%.

Вследствие на това е постигнато изкуствено покачване на средно претеглената цена за деня, което от своя страна рефлектира върху цената на отваряне за следващата търговска сесия и е в нарушение на императивни законови разпоредби.

За извършеното от Доминант финанс нарушение е съставен акт за установяване на административно нарушение, въз основа на който е издадено наказателно постановление за извършено нарушение на чл. 161, ал. 1, предл. 4 от ЗППЦК.

Свързани компании:

Доминант финанс АД(4DF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още