IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Завърши годишният ремонт на 5 блок на АЕЦ „Козлодуй“

10:09 | 17.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Завърши годишният ремонт на 5 блок на АЕЦ „Козлодуй“

На 16 август 2007 г., с 13 дни по-рано от предвидения срок, завърши плановият годишен ремонт на 5 блок на АЕЦ “Козлодуй”, съобщиха от атомната централа.

В 17:40 часа вчера блокът е бил включен в паралел с енергийната система на страната след извършена проверка и издадено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране.

Към 8:00 часа днес мощността на блока е била 68% и ще продължи да се повишава в съответствие с графика на Централно диспечерско управление (ЦДУ) към Електроенергиен системен оператор (ЕСО) ЕАД – София.

Ремонтът на 5 блок започна на 16 юни тази година. По време на престоя са извършени планираните ремонтни дейности и мерки от финалния етап на Програмата за модернизация на 5 и 6 блок, както и профилактика на оборудването. Реакторът на 1000-мегаватовия блок е презареден със свежо ядрено гориво за следващата горивна кампания.

Шести блок на АЕЦ “Козлодуй” днес работи с натоварване 100%, съгласно графика на ЦДУ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още