IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общо 10 компании с интерес към приватизацията на БМФ

Вероятно до 20 август, когато е крайният срок за подаването на документи, ще се появят още кандидати

14:21 | 16.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Общо 10 компании с интерес към приватизацията на БМФ
До момента са постъпили 10 заявления за участие в приватизацията на параходство “Български морски флот”. Това каза във Варна министър-председателят Сергей Станишев по време на подписването на договор за строеж на три кораба за нуждите на дружеството от фирма “Булярд – корабостроителна индустрия”.

Вероятно до 20 август, когато е крайният срок за подаването на документи, ще се появят още кандидати, смята още Станишев.

Процедурата за приватизация на дружеството стартира на 25 юни.

Голямата конкуренция между желаещите ще гарантира, че надпреварата за БМФ ще е истинска и сериозна и така ще изпълним амбицията си тази приватизация да осигури бъдещето на морския ни флот и създаването на нови работни места, заяви премиерът.

60% от стойността на поръчката за строежа на трите кораба ще остане в България, а останалата ще бъде използвана за внос на материали и оборудване, съобщи министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:33 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още