IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златна Тракия АД емитира облигации за 3,5 млн. евро

Компанията е в процес на изграждане на инсталация за производство на биодизел на базата на слънчогледово масло

09:49 | 16.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Златна Тракия АД емитира облигации за 3,5 млн. евро
Златна Тракия АД емитира облигации за 3,5 млн. евро, съобщават от Пощенска банка, водещ мениджър по емисията.

Облигациите са емитирани на 14 август 2007 г. Емисията е разпределена в 3 500 облигации с номинал 1 000 евро всяка една. Заемът е със срок от пет години при годишен плаващ купон в размер на 6-месечния Euribor + 4 % и шестмесечен срок на купонното плащане. Облигациите са обезпечени с ипотеки на недвижими имоти и с особени залози на машини и оборудване.

Планираното използване на набраните средства от емисията е за рефинансиране на задължения, както и за финансиране на дейността на дружеството.

Първоначално емисията е пласирана при условията на частно предлагане, като на по-късен етап ще бъде предложена за вторична търговия на Българска фондова борса-София АД, след потвърждаване на проспект от Комисията за финансов надзор.

Златна Тракия АД се занимава с покупка, преработка и търговия със пшеница, ечемик, царевица, както и маслодайни слънчогледови семена, които се преработват в сурово и рафинирано олио. Компанията е в процес на изграждане на инсталация за производство на биодизел на базата на слънчогледово масло.

От началото на годината Пощенска банка е водещ мениджър по структурирането и пласирането на 4 облигационни емисии за около 19 млн. евро, докато за цялата 2006 г. банката пласира 10 облигационни емисии на обща стойност от 180 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още