IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Временна забрана за търговото предложение за Свиневъдство Преславец

КФН спира временно закупуването на акции от страна на мажоритарния собственик

18:32 | 15.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Временна забрана за търговото предложение за Свиневъдство Преславец

На търгово предложение от Мел Холдинг АД, гр. София за закупуване чрез инвестиционен посредник Статус Инвест АД на акции на “Свиневъдство Преславец” АД, гр. София от останалите акционери на дружеството е наложена временна забрана, съобщи КФН.

Предложението за търгово закупуване на акциите на Свиневъдство-Преславец е отправено на 31 юли. Предлаганата цена за акция е 9,40 лв, а броят акции, обект на предложението - 19 794. Към момента холдингът притежава пряко и чрез свързани лица 90,21% от акциите на Свиневъдство-Преславец.

В предложението се казва, че Мел Холдинг възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа воден от КФН.

Капиталът на Свиневъдство-Преславец е разпределен в 201 804 акции с номинал 1 лв., а пазарната му капитализация е около 1,71 млн лв. За първото шестмесечие на годината дружеството регистрира загуба от 18 хил. лв, като активите намаляват с близо 400 хил. лв. до 3,14 млн. лв. За периода не са получени приходи от продажба на продукция или стоки.

От началото на седмицата по позицията са прехвърлени 30 акции на цена 8,45 лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още