IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спарки Елтос ще се търгува на официален пазар от петък

Акциите ще се търгуват на Сегмент В на Официален пазар на акции

14:47 | 15.08.07 г.
Спарки Елтос ще се търгува на официален пазар от петък
На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД е взето решение за преместване на емисията акции на Спарки Елтос АД-Ловеч от “Неофициален пазар на акции, сегмент А” на “Официален пазар”, “Пазар на акции”, сегмент “В” на БФБ, съобщи институцията.

Датата на въвеждането за търговия на официалния пазар е 17 август (петък).

Също в петък ще бъдат въведени за търговия новите акции от увеличението на капитала на дружеството. Емисията е 12 000 000 акции с номинал един лев и е издадена в резултат на увеличението на капитала на дружеството от 2 млн. на 14 млн. лв. със собствени средства.

Спарки Елтос планира ново увеличение на капитала, но този път с права, от което дружеството очаква да набере 44,8 млн. лв. Мениджър по емисията е Уникредит Булбанк.

Считано от 20 август, книжата на Спарки ще бъдат добавени към базата на BG40.

Днес акциите на дружеството отбелязаха ръст от 7,03% до 20,11 лв. при прехвърлен обем от 15 245 лота. Търсене има при цена 19,56 лв., а предлагане – при цена 21 лв.

Свързани компании:

Спарки Елтос АД(ELTS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:53 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още