IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Параходство БМФ поръчва три нови кораба

Утре във Варна ще бъдат подписани договори между Параходство Български морски флот ЕАД (БМФ) и Булярд – Корабостроителна Индустрия за строителството на три нови кораба

14:39 | 15.08.07 г.
Параходство БМФ поръчва три нови кораба
Утре, 16 август, във Варна ще бъдат подписани договори между Параходство Български морски флот ЕАД (БМФ) и Булярд – Корабостроителна Индустрия за строителството на три нови кораба, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта. В церемонията по подписването ще участват министърът на транспорта Петър Мутафчиев и министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Ще бъдат сключени договор за строителство на един приблизително 21 200 TDW кораб за насипни товари със срок на доставка 31 декември 2009 и договори за строителство на два приблизително 55 500 TDW кораба за насипни товари (Supramax) със срокове на доставка 31 септември 2011 г. и 31 януари 2012 г.

За сключването на посочените договори е прието решение на Съвета на директорите на Параходство БМФ днес, 15 август. Договорите за строителство на корабите са одобрени на същото заседание.

В началото на този месец стана ясно, че на заседание на СД на Параходство БМФ е взето решение за извеждане от експлоатация на неефективни кораби.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още