IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Банско започна ремонт на водопроводната си мрежа за 2 млн. лв.

Със средствата ще се подменят 9,5 км водопроводна мрежа в града, като старите тръби се подменят с пластмасови

12:21 | 15.08.07 г.
Банско започна ремонт на водопроводната си мрежа за 2 млн. лв.
Стартира изпълнението на спечеления от Община Банско проект по програма Сапард “Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на град Банско” на стойност 2 млн. лв., като вчера е направена първа копка, съобщиха от общинския пресцентър.

Спечелилата конкурса за изпълнител фирма е “Райкомерс”.

Със средствата, отпуснати по проекта, ще се подменят 9,5 км водопроводна мрежа в града, като старите тръби се подменят с пластмасови.

През миналата година са подменени 3,6 км, а за останалата част от неподменения водопровод общината кандидатства по програма ФАР с цел подмяна на цялата водопроводна мрежа с пластмасова. Подмяната на тези тръби е с цел намаляването за загубите на вода, които за града са над 50%, уточняват от общината.

Реконструкцията на част от водопроводната мрежа на града ще обхване участъци от улиците “Тодор Каблешков”, “Неофит Рилски”, “Иван Вазов”, “Христо Ботев”, “Тодор Александров”, “Стефан Стамболов”, “Гоце Делчев”, “Стефан Караджа”, “Охрид”, “България”, “Тодорин връх”, “Бъндерица” и “Рила”.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още