IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Открит е нов петролен разлив при Бяла, Морска администрация отрича

Разливът е забелязан от търговски кораб и съобщението e прихванато чрез системата за наблюдение на Морска администрация VTMIS

10:12 | 15.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Открит е нов петролен разлив при Бяла, Морска администрация отрича
Нов петролен разлив с дължина около километър и ширина 200 м е открит късно снощи при Бяла, съобщават от Министерството на транспорта (МТ) и от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Разливът е забелязан от търговски кораб и съобщението e прихванато чрез системата за наблюдение на Морска администрация VTMIS. Незабавно са уведомени съответните служби.

Министрите на транспорта и на екологията Петър Мутафчиев и Джевдет Чакъров вече са разпоредили спешни действия за локализирането и обезвреждането на разлива, посочват от двете ведомства.

Изпълнителна агенция "Морска администрация" следи движението на петролното петно. На всички кораби, намиращи се в непосредствена близост е разпоредено да извършват наблюдение.

Предвижда се в 4 часа утре сутринта към района на разлива ще се отправят два катера на морска администрация Варна и Бургас. След локализирането на разлива в почистването спешно ще се включи единствената специализирана структура, подготвена за подобни действия откъм море - "Поддържане чистотата на морските води", която взе активно участие и при обезвреждането на разлива при Галата.

От друга страна, малко след официалното съобщение за разлива, директорът на Морската администрация във Варна капитан Богдан Богданов е заявил, че няма нефтен разлив в морето край община Бяла, цитиран от БГНЕС. По думите му след проверката на цялото ни крайбрежие е установено, че няма петно, което означава, че сигналът от кораба е бил фалшив.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още