IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 15 август

08:19 | 15.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 15 август
Овчаров разкритикува коалицията за плоския данък
в. Сега

Новият шеф на бюджетната комисия Румен Овчаров се обяви срещу прибързаното решение за въвеждане на плосък данък от 10%. Той разкритикува вчера недобрата подготовка на управляващата коалиция за революционната промяна. Първо трябваше да се направят разчетите за компенсациите на хората с по-ниски доходи и за признаването на разходите на хората със свободни професии, коментира Овчаров.

Властта ще си намали данъка двойно догодина, ако се приеме плоската ставка от 10%. Това сочат изчисленията на председателя на политическо движение "Социалдемократи" Николай Камов, които той представи пред журналисти вчера. "При плоското облагане от доходите на хората с 200 лв. ще се вземат 20 лв., а на мен ще вземат 150 лв., за разлика от 600-те лв., които сега се удържат от депутатската ми заплата", каза Камов. По негови сметки чрез предлаганите промени 4 пъти ще намалее данъчното му облагане като депутат, като същото важи и за останалите 239 народни представители. "От тези промени ще бъдат облагодетелствани и всички номенклатури и чиновници в държавата", добави той.

Разследват КАТ за дискриминация
в. Новинар

Катаджиите ще бъдат проверявани от Комисията за защита от дискриминация защо не спират водачите на скъпи коли, когато те извършват нарушения, съобщи вчера за "Новинар" Анели Чобанова, която е член на комисията. Бившата депутатка е изпратила доклад до колегите си по случая и е поискала те да проучат ситуацията и да решат дали КАТ прилага двоен стандарт по отношение на водачите. Според нея има чадър над водачите на луксозни коли и КАТ прилага нормите така, както му изнася. Чобанова обясни, че ако комисията приеме, че Пътна полиция дискриминира българите по отношение на имущественото им състояние и социалното положение, то КАТ ще бъде сериозно глобен.

Хотели в София никнат като гъби
в. Дневник

Десетки нови хотели ще изникнат в София през следващите една до две години. Част от тях вече са готови и предстои откриването им, други още се строят, а трети засега съществуват само в планове и проекти. Повечето нови хотели ще разчитат на конферентен туризъм, друга малка част обещават да са луксозни и бутикови, а трети ще са част от многофункционални комплекси. Инвестициите се концентрират най-вече в зоните около летището, над Околовръстното шосе и по протежението на бул. "Тодор Александров".

Опашки за кеш по морето
в. Стандарт

Опашки от около 20 души се вият пред банкомат. Това е първата гледка, която виждат влизащите в Приморско. Картината е същата в повечето малки курортни градчета по морето през лятото. Там има по 3-4 банкомата, от които редовно половината не работят. Пред останалите 1-2 се вият навалици.

В централната част на Приморско, на т. нар. главна търговска улица, има точно 4 на брой машинки - Райфайзенбанк, ЦКБ, ПИБ и Уникредит Булбанк. На разстояние 5-10 минути една от друга. И са едни от най-посещаваните места. Банкоматите иначе са достатъчни да обслужат малките населени места. Но извън сезона. В разгара на лятото обаче, когато хората набъбват десеторно, банкоматите очевидно са кът.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още