IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Химимпорт внесе проспекта за увеличението на капитала в КФН

Дружеството възнамерява да увеличи капитала си до 150 млн. лева чрез издаване на до 20 млн. нови обикновени, безналични акции

14:34 | 14.08.07 г.
Химимпорт внесе проспекта за увеличението на капитала в КФН
Проспектът за публичното предлагане на акции от увеличението на капитала на Химимпорт АД е внесен днес в Комисията за финансов надзор за потвърждение, съобщиха от компанията.
 
От съобщение на БФБ става ясно, че емисионната стойност на новите акции ще е 11 лв.
 
УниКредит Булбанк e водещ мениджър по увеличението, а Централна Кооперативна Банка е Ко-мениджър.

Химимпорт възнамерява да увеличи капитала си до 150 млн. лева чрез издаване на до 20 млн. нови обикновени, безналични акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка.

Решението бе взето на управителния съвет и потвърдено от надзорния съвет в края на юни тази година. Според решението на управителния съвет IPO-то ще се счита за успешно при издаване на минимум 10 млн. нови акции. Това е минималният брой нови акции, предлагани за записване.

Средствата, постъпили от увеличенето на капитала, ще бъдат използвани за финансиране на инвестициите и дейността на дружествата от групата на Химимпорт.

Химимпорт свиква ОСА на 17 септември, на което акционерите ще решават за овластяване на УС за допълнително увеличение на капитала в срок до 5 г. до достигане на общ номинален размер от 175 000 000 лв., чрез издаване на нови обикновени или привилегировани акции.

Днес акциите на Химимпорт добавиха 1,16% до 13,97 лв. като по позицията бяха прехвърлени 14 169 лота. Търсене има при цена 13,97 лв., а предлагане – при цена 14,05 лв.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още