IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Гамакабел ще решава за банков кредит до 10 млн. евро

Акционерите ще решават за кандидатстване за банков кредит пред ПИБ в размер до 10 млн. евро и краен срок за погасяване на кредитното задължение до 10 години

14:19 | 14.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
ОСА на Гамакабел ще решава за банков кредит до 10 млн. евро
Гамакабел АД-Смолян свиква Общо събрание на акционерите (ОСА) на 12 октомври 2007 г., на което акционерите ще обсъждат инвестиционната програма на компанията за периода 2007-2008 година, съобщи БФБ-София.

Акционерите на дружеството ще решават и за одобряване ползването на банков кредит за финансиране на инвестиционната програма, както и за кандидатстване за банков кредит за оборотни средства пред Първа инвестиционна банка. Предвиденият банков кредит е в размер до 10 млн. евро и срок за погасяване до 10 години.

За обезпечаване вземанията на банката се предвижда да се учреди в нейна полза особен залог на Гамакабел, както и да се извършат вторични вписвания на залога върху отделните активи, включени в търговското предприятие. Изпълнителният директор ще договаря конкретните условия по кредита.

ОСА на Гамакабел ще гласува и за отнасяне неразпределената печалба от минали години (в това число и за 2006 година) за покриване на загуби на дружеството от минали години. Към края на юни неразпределената печалба на дружеството от минали години възлиза на 1,474 млн. лв., а непокритата загуба е 1,368 млн. лв.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 30 октомври 2007 година.
 
Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 28 септември.
 
Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 26 септември.

Днес книжата на Гамакабел добавиха 5,51% до 40,62 лв. при прехвърлени 65 акции. Търсене има при цена 35,51 лв., а предлагане - при цена 41 лв.

Свързани компании:

Гамакабел АД(4GA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още