IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Царево събра 100 хил. лева от туристически такси

Броят на декларираните от туроператорите нощувки в Лозенец, Царево, Ахтопол и Синеморец е изравнен

11:37 | 14.08.07 г.
Царево събра 100 хил. лева от туристически такси
Към 1 август община Царево има 100 хил. лева приходи от туристически такси, съобщиха от администрацията.

Общината е с най-ниския размер на туристическа такса - 0,70 лв. за възрастни и 0,40 лв. за деца.

От общината посочват и любопитна подробност - броят на декларираните от туроператорите нощувки в Лозенец, Царево, Ахтопол и Синеморец е изравнен.

Според кмета на Царево Петко Арнаудов равностойните приходи от туристически такси показват, че в общината са се обособили четири еднакво предпочитани курортни селища. За първи път в общинския център приходите от туризъм достигат тези на с. Лозенец, което по принцип е най-предпочитаната дестинация в общината.

Най-големият туроператор на територията на община Царево за сезон 2007 отново се очертава да е ТУИ - България, който настанява туристи в „Серенити бей” в къмпинг „Нестинарка” и „Бела виста” в Синеморец.

Двата хотела общо са декларирали досега 56 хил. нощувки, което е една трета от общия туристопоток в общината. Община Царево беше посочена от ТУИ-България като основен техен приоритет за Южното Черноморие за периода до 2010 г. „Серенити бей” е от веригата „Блу вилидж” и е единственият хотелски комплекс, изцяло собственост на немския гигант в туризма TUI Nordic, уточняват от общината.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още