IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МИЕ: Плоският данък няма да е по-висок от 10%

Tепърва предстои да се реши какъв ще бъде размерът на нормативно признатите (необлагаеми) разходи за някои професии

13:59 | 13.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
МИЕ: Плоският данък няма да е по-висок от 10%
Засега няма никакви индикации, че ставката на плоския данък ще е по-висока от официално обявените 10% след заседанието на лидерите на управляващата коалиция, казаха за Investor.bg от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ).
 
Според днешните публикации на някои медии, депутатът Петър Кънев (БСП), който е зам.-председател на парламентарната комисия по икономическа политика е коментирал, че не е взето окончателно решение за размера на плоския данък и той може окончателно да бъде определен в границите 11-13%.
 
От МИЕ посочиха още, че тепърва предстои да се реши какъв ще бъде размерът на нормативно признатите (необлагаеми) разходи за някои професии, а също така дали той ще бъде еднакъв за всяка от тези професии.
 
Плоският данък, който се предвижда да бъде въведен от началото на следващата година, по закон ще стане факт едва след разглеждането и гласуването на Закона за държавния бюджет за 2008 г. от Народното събрание, т.е. през месец декември.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още