IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Слънчев бряг ще решават за продажба на ДМА за 38 млн. лв.

Става въпрос за дълготрайни материални активи, включващи общокомплексно озеленяване в това число тротоари, улици и алеи, парково осветление, съоръженията с които се осъществява пропускателен режим и водопроводи

16:05 | 09.08.07 г.
Акционерите на Слънчев бряг ще решават за продажба на ДМА за 38 млн. лв.

Слънчев бряг АД-к.к.Слънчев бряг свиква извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 28 септември, на което акционерите ще гласуват по проект за решение за продажба на инфраструктура на дружеството за цената от 38 056 140 лв. без ДДС, съобщи БФБ-София.

Става въпрос за дълготрайни материални активи (ДМА), включващи общокомплексно озеленяване в това число тротоари, улици и алеи, парково осветление, съоръженията с които се осъществява пропускателен режим и водопроводи.

Според проекта имуществото ще бъде продадено в неговата цялост чрез една или повече разпоредителни сделки между Слънчев бряг АД и Община Несебър, като плащането ще се извърши към момента на подписване на договорите за продажба. Община Несебър ще заплати 7 611 228 лв., която сума представлява дължимият данък добавена стойност, а сумата от 38 056 140 лв. ще бъде платена на пет годишни равни вноски от годината следваща годината на подписване на договорите.

На практика сумата по продажбата представлява 68 на сто от размера на активите на дружеството на неконсолидирана база към края на юни.

Акционерите ще гласуват и за покриване на годишната загуба от финансовата 2006 г. в размер на 4,131 млн. лв. от неразпределената печалба от минали години.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 12 октомври. Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 14 септември. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в събранието, е 12 септември.

За полугодието Слънчев бряг обяви 2,854 млн. лв. загуба, а година по-рано дружеството отчете загуба на стойност 3,293 млн. лв.

Днес нямаше сключени сделки с акциите на компанията. Търсене има при цена 17 лв., а предлагане – при цена 17,989 лв.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още