IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Coca Cola Israel ще навлиза в България и Румъния с млечни продукти

Компанията притежава израелския производител Tara, който ще произвежда в Израел продукти на немската Mueller

09:56 | 09.08.07 г.
Coca Cola Israel ще навлиза в България и Румъния с млечни продукти
Coca Cola Israel започва дейност на международния пазар, като планира да пусне млечни продукти в България и Румъния в партньорство с немския производител Mueller, съобщи израелското издание Ynetnews.

Компанията обмисля и възможността за създаване на мандри в двете страни, както и да се конкурира с румънската фирма на израелския производител на храни Tnuva, която оперира като франчайз на Yoplait.

Coca Cola Israel, която притежава израелския производител на млечни продукти Tara, е подписала споразумение за сътрудничество с Mueller преди шест месеца за производството на продуктите на немската компания в Израел от Tara.
 
Mueller е частна компания, в която работят 5 400 души в Европа и има годишен оборот от 2,1 млрд. долара. Компанията произвежда различни млечни продукти, сирена и десерти и е водещата марка кисело мляко в Англия. Mueller притежава най-голямата и модерна мандра в Европа, разположена в Източна Германия.

Coca Cola Israel навлезе в пазара на млечни продукти през 2004 г. с придобиването на Tara в опит да се справи с намаляването на продажбите на безалкохолни напитки. Компанията има намерение да се превърне в ключов играч в млечния сектор в Израел и в световен мащаб, твърди нейният изпълнителен директор Рони Кобровски.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:22 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още