IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отпускат над 1 млн. лв. на 687 библиотеки

Парите са за одобрените проекти от приключилата първа конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките за обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници

15:37 | 08.08.07 г.
Отпускат над 1 млн. лв. на 687 библиотеки
Министерството на културата (МК) отпусна 1 023 499 лева за 687 български библиотеки, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Парите са за одобрените проекти от приключилата първа конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките за обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”.

За конкурсната сесия в МК са постъпили 740 проекта, от които експертна комисия с председател заместник-министърът на културата Надежда Захариева одобри 687.

Решението на комисията е утвърдено със заповед на министъра на културата от 8 август.

През септември предстои обявяването на втората конкурсна сесия по програмата. За нея в МК са осигурени още близо 1 млн. лв. Кандидатстването е на конкурсен принцип, чрез подготовка и защита на проекти, изготвени по утвърдени от министъра на културата правила.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още