IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обявиха 2 търга за обновяване на инфраструктурата в туристически райони

Ще се обновяват ВиК и на пътната инфраструктура в райони с потенциал за развитие на туризма

14:29 | 08.08.07 г.
Обявиха 2 търга за обновяване на инфраструктурата в туристически райони
Изпълнителна агенция “Програма ФАР” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обявява два търга за набиране на оферти за обновяване на ВиК и на пътната инфраструктура в райони с потенциал за развитие на туризма, съобщиха от пресцентъра на строителното министерство.

Търгът за рехабилитация, реконструкция и ново строителство на ВиК мрежите е по Финансов меморандум 2005 “Икономическо и социално сближаване". Проектът цели да се редуцират загубите на вода и да се свържат отпадъчните води със съответните пречиствателни станции за отпадъчни води. Предвижда се замяна на сега съществуващите тръби с по-широки, ново строителство на допълнителни водоизточници и резервоари.

Проектът е разделен на 10 лота. В Лот 1 влизат общините Симитли и Бобошево, в Лот 2 – Разлог, Банско и Гоце Делчев, в Лот 3 – Смолян и Доспат, в Лот 4 – Севлиево и Дряново, в Лот 5 – Годеч и Вършец, в Лот 6 – Царево, в Лот 7 Велико Търново и Елена, в Лот 8 – община Жеравна, в Лот 9 – общините Бяла и Долни Чифлик и в Лот 10 – Каварна и Балчик.

Общата сума за строителството по фиша на проекта е 10,8 млн. евро, от които 8,1 млн. евро са по програма ФАР.

Крайният срок за подаване на офертите в МРРБ по този проект е 18 септември 2007 г.

Търгът за строителството, рехабилитацията и реконструкцията на пътища в райони с потенциал за развитие на туризма e разделен на 12 лота. Те включват съответно общините Брезник, Лот 2 – Самоков и Костенец, Велинград в Лот 3, Лот 4 – Рила, Симитли и Банско, Лот 5 - Сандански, Лот 6 - Панагюрище, Лот 7 - Смолян и Чепеларе, Лот 8 - Доспат и Девин, Лот 9 - Тетевен и Троян, Лот 10 - Стара Загора и Дряново, Лот 11- Велики Преслав и Лот 12 –Каварна и Балчик.

Стойността на строителството според проектния фиш е 10,8 млн. евро, от които 8,1 млн. евро са по програма ФАР.

Оферти за този търг се приемат до 19 септември 2007 г. в МРРБ.

Предстои обявяването на други два търга за избор на строителен надзор по изпълнението на двата проекта.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:56 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още