IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Димитров се скара на Митал за забавените инвестиции в Кремиковци

Изоставането е както по отношение на инвестиционния план на дружеството за технологично преструктуриране и за екология, така и по отношение на финансовите резултати

19:28 | 07.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Димитров се скара на Митал за забавените инвестиции в Кремиковци

Изоставане от Индивидуалния план за жизнеспособност на Кремиковци АД бе отчетено на проведена днес среща между министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и Прамод Митал, президент на Global Steel Holdings, която чрез Финметалс Холдинг е мажоритарен собственик на металургичния комбинат. Срещата е била проведена по искане на Димитров, уточниха от министерството.

Изоставането е както по отношение на инвестиционния план на дружеството за технологично преструктуриране и за екология, така и по отношение на финансовите резултати.

По време на срещата е било отбелязано, че част от проблемите на дружеството са наследени, както и че Кремиковци АД се е издължило изцяло към държавния бюджет.

Според съобщението на министерството Митал е заявил своето твърдо намерение да продължи да развива металургичния комбинат и да го превърне в модерно европейско предприятие. За тази цел той е гарантирал пред министър Димитров намерение за спешна финансова намеса, за да се навакса изоставането от Индивидуалния план за жизнеспособност до края на годината и за успешното приключване на плана до 31 декември 2008 г. Той е заявил също така, че е наясно с проблемите по отношение на дейностите по опазването на околната среда и ще подкрепи екологичната програма на дружеството.

Петър Димитров е информирал Митал, че МИЕ ще уведоми Европейската комисия за дадените гаранции и ще продължи в бъдеще стриктно да наблюдава изпълнението на постигнатите договорености.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още