IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БАКБ издаде петата си облигационна емисия в размер на 20 млн. евро

Емисията на БАКБ е сконтова, със спред от 93 базисни пункта над едногодишния EURIBOR

14:53 | 07.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
БАКБ издаде петата си облигационна емисия в размер на 20 млн. евро
 

Българо-американска кредитна банка АД издаде петата си корпоративна облигационна емисия на стойност 20 млн. евро, съобщиха от водещия мениджър по сделката - Райфайзенбанк (България) ЕАД. Ко-мениджър по облигационната емисия е УниКредит Булбанк АД.

Емисията на БАКБ е сконтова, със спред от 93 базисни пункта над едногодишния EURIBOR, необезпечена и с матуритет 12 месеца. Банката ще използва средствата от облигационния заем за финансиране на основната си дейност и рефинансиране на падежиращи задължения.

Според данни на Блгарска народна банка, към юни 2007 г. БАКБ е 19-та банка в България по размер на общите активи, 11-та по размер на капитала и за последните години е с най-висока възвръщаемост на активите сред българските трезори. Банката е с кредитен рейтинг BB/Stable/B от рейтинговата агенция Standard & Poor's и е четвърта по пазарна капитализация сред публичните дружества, чиито акции се търгуват на БФБ-София.

Днес книжата на БАКБ отчетоха лек спад от 0,48% до 84,88 лв., с което капитализацията на компанията достигна 1,07 млрд. лв.

От началото на годината Райфайзенбанк (България) ЕАД структурира и пласира 6 облигационни емисии с общ номинал от 86,79 млн. евро, което съответства на 60,47% пазарен дял от общия обем на новоиздадени дългови инструменти, се казва още в съобщението.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още