IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предстои отпускарска и откъм събития седмица

В сряда ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 78,27% от капитала на Гоце Делчев БТ

08:13 | 06.08.07 г.
Предстои отпускарска и откъм събития седмица
След като почти всички публични компании предадоха шестмесечните си отчети, предстоящата седмица насочва инвеститорското внимание към три акционерни дружества със специална инвестиционна цел, планираното Общо събрания на акционерите (ОСА) на Св. Св. Константин и Елена Холдинг, както и смесеният закрит аукцион за продажбата на мажоритарния дял на Булгартабак Холдинг в капитала на Гоце Делчев БТ.
 
Днес, 6 август, във Варна ще се проведе Общо събрание на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД, на което акционерите на дружеството ще гласуват дали да овластят Управителния съвет да увеличава капитала чрез издаване на нови акции.
 
Също днес стартира търговията с правата на Юнайтед пропъртис АДСИЦ, което осъществява първоначалното задължително увеличение на капитала. Дружеството възнамерява да увеличи капитала си със 150 хил. лв. чрез издаване на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лев. За целта броят на издадените права е 150 хиляди.
 
Основните пазарни сегменти, в които дружеството предвижда да инвестира, са поземлени имоти и вещни права върху тях (до 90% от активите), съществуващи или изграждащи се сгради с жилищно, общественообслужващо, търговско, офисно и др. предназначение (до 90% от активите).
 
Във вторник, 7 август, стартира търговията с правата на Зенит имоти АДСИЦ, което също предлага за записване 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лев. Броят на издадените права отново е 150 хиляди или съотношението между издадените права и новите акции е 1/1.
 
Зенит АДСИЦ ще се насочи към няколко основни пазарни сегмента – жилищни имоти, земеделска земя, парцели, офиси, търговски имоти, индустриални имоти. Сред инвестиционните планове на дружеството са изграждане на затворен жилищен комплекс в София и закупуване на земеделска земя в район Монтана.
 
Учредители на Зенит АДСИЦ са Зенит Агрохолдинг АД с дял от 76% от капитала и пет физически лица с по 4.8% от капитала. Зенит Агрохолдинг е публично дружество.
 
В сряда, 8 август, е последната дата за сключване на сделки с акциите на Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ, до която закупилите акции ще могат да участват в предстоящото Общо събрание на акционерите на дружеството (ОСА), което ще се проведе на 24 август. Акционерите на дружеството ще решават за разпределяне като дивидент на 90% от печалбата за финансовата 2006 г., което означава брутен дивидент на акция от 12,283 лв.
 
В сряда ще се проведе поредният смесен закрит аукцион за продажбата на 753 062 броя акции, представляващи 78,27% от капитала на Гоце Делчев БТ АД при минимална лимитирана цена 2,25 млн. лв. През май на два пъти мажоритарният собственик на дружеството Булгартабак Холдинг не успя да продаде дела си в него.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още