IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Френска компания ще осигурява техническа помощ за ВиК проекти у нас

Договорът за услуги е на стойност 1,19 млн. евро за срок от две години, а избраният изпълнител е френската фирма Sogreah Consultants SAS

17:21 | 03.08.07 г.
Френска компания ще осигурява техническа помощ за ВиК проекти у нас
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски и представителят на френската фирма Sogreah Consultants SAS Даниела Недялкова подписаха договор за “Техническа помощ за подготовка на интегрирани водни проекти в Стара Загора и Димитровград”, съобщиха от пресцентъра на строителното министерство.

Договорът за услуги е на стойност 1,19 млн. евро за срок от две години, а избраният изпълнител е френската фирма Sogreah Consultants SAS. Проектът се финансира от безвъзмездна помощ по Програма ИСПА на ЕС, държавен инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка и от държавния бюджет на България.

В условията на договора за техническа помощ са включени определяне на приоритетни инвестиционни планове за Стара Загора и Димитровград, предпроектни проучвания, изготвяне на компютърни модели, оценка на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа.

Договорът за техническа помощ е последният компонент от проекта “Изграждане на пречиствателни станции за отпадъчни води в басейна на р. Марица”. Той се финансира от спестените средства след провеждане на открити международни тръжни процедури за изграждане на пречиствателните станции в Стара Загора и Димитровград.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 19.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още