IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wizz Air въвежда такса за всеки чекиран багаж

14:38 | 03.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Wizz Air въвежда такса за всеки чекиран багаж

Нискотарифният превозвач Wizz Air съобщи, че въвежда такса при чекиране на багажа на пътниците. Мярката се определя от компанията като „продължение на анонса от миналия октомври за таксуване на повече от един чекиран багаж“, сега обаче ще се таксува всяка отделна чанта.

Таксата е 3 евро на чанта за плащане при резервацията и 6 евро, ако се плати впоследствие (чрез кол-центъра или на аерогарата).

От Wizz Air смятат, че така ще стимулират пътниците да носят колкото е възможно по-малко багаж, за да им бъде спестено време и за да бъде увеличена ефективността на чек-ин процеса.

Мерките се въвеждат от днес и се отнасят за всички пътници, които резервират от днес полети за след 27-ми октомври. Всички пътници, които вече са резервирали полети за дати преди 27-ми октомври, няма да бъдат таксувани на летището.

Новата политика няма да промени текущите правила, които позволяват само една чанта ръчен багаж на борда, до 10 кг. Таксата от 8 евро за всеки килограм допълнителен багаж, надхвърлящ 20 кг, също остава непроменена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още