IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фонд Земеделие отпуска 40 млн. лв. кредити за есенната сеитба

Предвижда се средствата да стигнат за засяването на около 7 млн. дка

15:51 | 02.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Фонд Земеделие отпуска 40 млн. лв. кредити за есенната сеитба
Фонд „Земеделие“ ще предостави общо 40 млн. лв. кредити за подпомагане на земеделските стопани за есенната сеитба. Това реши Министерски съвет, съобщи заместник-министърът на земеделието и продоволствието Светла Бъчварова.

Средствата ще бъдат предоставяни на регистрирани земеделски стопани, като се предвижда да стигнат за засяването на около 7 млн. дка.

Правителството реши също земеделските стопани, които изцяло са загубили реколтата си, да бъдат подпомогнати безвъзмездно със съответно 35 лв./дка за пшеницата и 30 лв./дка за ечемика.

Според разчетите ще бъдат необходими общо 7,5 млн. лв., като 2,5 млн. лв. от тях ще осигури фонд „Земеделие“, а 5 млн. лв. - фонд „Тютюн“.

Средствата ще бъдат раздавани въз основа на протоколи и стопаните ще могат да ги получават в периода 13 август – 31 август.

Бъчварова съобщи още, че ще се изплащат компенсации и на стопани, загубили над 30 на сто от реколтата си. Тези плащания обаче ще се извършват през следващата година въз основа на протоколи и фактури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още