IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три компании с интерес към приватизацията на БМФ

Проблем за развитието на морския ни транспорт е възрастта на нашите кораби

16:02 | 01.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Три компании с интерес към приватизацията на БМФ

Интерес към приватизацията на БМФ засега проявяват предимно чуждестранни инвеститори, съобщиха от Агенцията по приватизация на конференция “Бъдещето на морския транспорт” във Варна. До момента желание за участие в приватизацията са заявили трима кандидати.

Процедурата за приватизация на дружеството стартира на 25 юни.

Проблем за развитието на морския ни транспорт е възрастта на нашите кораби. Така например 7 от корабите на БМФ са ветерани на по 40 години.

Изпълнителният директор на БМФ Христо Донев каза, че “за да продължи започнатата инвестиционна програма е необходимо умело използване на потенциала на компанията за получаване на максимално голям кредит за поръчка на нови кораби.”

Приоритетите на националната транспортна политика са подобни на тези в Португалия, която в момента председателства Европейския съюз, заяви от своя страна министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

Политиката на страната ни е съобразена с основните насоки и препоръки, изложени в “Бялата книга за европейска транспортна политика до 2010 година” и в “Зелената книга към бъдещата морска политика на Европейския съюз”, уточни още министърът.

До края на годината се очаква Националната програма за развитие на пристанищата за обществен транспорт да бъде приета и да стане реално действаща.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още