IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проверяват дали са безопасни масажите и джетовете по Черноморието

Миналата година комисията забрани първата опасна услуга у нас – отдаване на мотопеди под наем

14:52 | 01.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Проверяват дали са безопасни масажите и джетовете по Черноморието

Комисията за защита на потребителите започва проверки по плажовете на българското Черноморие за предоставяне на безопасни услуги. Инспекторите на контролния орган ще следят дали се спазват изискванията за безопасност на предоставяните там услуги.

Ще се наблегне на извършването на масажи, отдаването под наем на джетове и на парашути, теглени от моторна лодка, уточниха от комисията.

Ще се следи и за това дали са защитени икономическите интереси на потребителите при предоставянето на услугите.

Тече и проверка за условията, при които се предлага услугата отдаване под наем на голф-колички в „Слънчев бряг”. Инспектори на контролния орган са установили, че те не се използват по предназначение и се движат из целия курортен комплекс, като така създават опасност за туристите.

Миналата година комисията забрани първата опасна услуга у нас – отдаване на мотопеди под наем. Нарушенията бяха, че нямаше обособени места, където да се движат, както и долна възрастова граница на децата, които да могат да ги карат, не се предоставяха инструкции за ползване и каски и не се издаваше документ за продажбата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още