IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МКБ Юнионбанк получи първия си рейтинг от Moody's

10:30 | 01.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
МКБ Юнионбанк получи първия си рейтинг от Moody's

Кредитна агенция Moody's определи рейтинг от Ва1 на МКБ Юнионбанк, обявиха от банката. По този начин финансовата институция, която е част от немската Байерн ЛБ, получи първия кредитен рейтинг в историята си.

Moody's е определила перспективата за банката като „стабилна”.

Един от мотивите на Moody's за присъдения рейтинг е отличното качество на активите, които банката поддържа, както и високите нива на капитализация. Върху оценката на МКБ Юнионбанк влияе и подкрепата, която институцията може да получи от основния си собственик.

Според рейтинговата агенция увеличението на капитала на банката с нови 25 млн. лева до 40,4 млн. лв., както и полученият наскоро от нейния акционер подчинен срочен дълг в размер на 40 млн. лв., се явяват условие за растеж в средносрочен план.

Към края на юни 2007 г. активите на банката възлизат на 682 млн. лв., като се увеличават с близо 15% на годишна база. Печалбата за периода намалява с 8,6 на сто до 2,65 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още