IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Слънчеви лъчи България с троен ръст на продажбите до 25,2 млн. лв.

Дружеството отчита нетна печалба за шестмесечието на стойност 242 хил. лв. при загуба от 1,045 млн. лв. година по-рано

15:26 | 31.07.07 г.
Слънчеви лъчи България с троен ръст на продажбите до 25,2 млн. лв.
Нетните приходи от продажби на Слънчеви лъчи България за полугодието отбелязват ръст от 2,93 пъти на годишна база до 25,2 млн. лв., показаха отчетите на дружеството, предадени на БФБ-София.

С най-голям дял в приходите от продажби са приходите от услуги – 73 на сто, или 18,5 млн. лв. На тях се дължи и големият ръст в продажбите като цяло.

Същевременно разходите по икономически елементи се увеличават 2,9 пъти до 25 млн. лв., финансовите разходи нарастват с 13,4% до 1,24 млн. лв., а финансовите приходи възлизат на 1,271 млн. лв. при 138 хил. лв. година по-рано.

С най-голям дял в разходите по икономически елементи, или 64%, е записване от близо 16 млн. лв. в статията „Балансова стойност на продадени активи“.

В резултат на това дружеството отчита нетна печалба за шестмесечието на стойност 242 хил. лв. при загуба от 1,045 млн. лв. година по-рано.

Основният капитал на Слънчеви лъчи България е 10 млн. лв., а собственият – 17,069 млн. лв. Слънчеви лъчи България е част от групата на Химимпорт АД. Книжата на компанията бяха регистрирани за търговия на БФБ-София в края на миналата година, но търговия с тях почти няма.

През април изпълнителният директор на Слънчеви лъчи България Георги Костов каза, че Химимпорт възнамерява да консолидира агробизнеса си в една компания, чието име ще е Зърнени храни България. Тя ще събере всички девет дружества от структурата на Химимпорт, опериращи в аграрния сектор и ще бъде листната за търговия на БФБ-София до края на октомври тази година, като свободно търгуваният обем (free-float) ще бъде над 15%. Новото дружество ще бъде с капитал от 150 млн. лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още