IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спарки Елтос ще усвоява нова гама електроинструменти

В срок от 3 години от въвеждане на инструментите в производство се планира да бъдат реализирани приходи в размер на 50-60 млн. лева

10:05 | 31.07.07 г.
Спарки Елтос ще усвоява нова гама електроинструменти
Управителният съвет на Спарки Елтос, след изследване на пазара на електроинструменти, е взел решение за усвояване на нова гама акумулаторни професионални електроинструменти с литиево-йонни (Li-Ion) батерии, съобщи БФБ-София.

Литиево-йонните батерии имат най-широко приложение при мобилните телефони, но в последните три години, благодарение на големите инвестиции в тяхното развитие, намират все по-широко приложение в електроинструментите, се казва още в соъбщението.

Новите електроинструменти са екологично чисти. Масовото използваните до момента никелово-кадмиеви (Ni-Cd) батерии ще бъдат спрени от производство най-късно през 2010 година заради вредния кадмий.

Ръководство на дружеството предприема това начинание, тъй като ръстът в търсенето на акумулаторни електроинструменти е 35-40% годишно, като се очаква тенденцията да се запази в тези параметри и през следващите 5-8 години.

По този начин дружеството ще разшири гамата на произвежданите продукти. В срок от 3 години от въвеждане на инструментите в производство се планира да бъдат реализирани приходи за дружеството в размер на 50-60 млн. лева, като ще бъде подобрена и рентабилността.

До момента няма сключени сделки с акциите на Спарки Елтос. Търсене има при цена 17,451 лв., а предлагане – при цена 18,799 лв.

Свързани компании:

Спарки Елтос АД(ELTS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още