IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на производител засилват ръста си до 6,1 на сто на годишна база

На месечна база индексът на цените на производител в добивната промишленост нараства със 7,8 на сто, а на годишна се увеличава с 10,8 на сто

16:23 | 30.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на производител засилват ръста си до 6,1 на сто на годишна база
Общият индекс на цените на производител в промишлеността се повишава с 1,5 на сто през юни спрямо май, сочат данни на Националния статистически институт. Спрямо юни 2006 година индексът засилва ръста си до 6,1 на сто при увеличение от 5,4 на сто през май.

На месечна база индексът на цените на производител в добивната промишленост нараства със 7,8 на сто, а на годишна се увеличава с 10,8 на сто.

В преработващата промишленост индексът на цените на производител се повишава с 0,8 на сто през юни спрямо май. Спрямо юни миналата година индексът се увеличава с 4,0 на сто.

Цените в производството и разпределението на електроенергия, газ и вода през юни се повишават спрямо май с 1,9 на сто, а спрямо година по-рано - с 14,5 на сто.

На годишна база индексът на цените на производителите на хранителни продукти и напитки нараства с 10,7 на сто, а на месечна отбелязва ръст от 0,7%.

Индексът на цените на производителите на тютюневи изделия отбелязва ръст от 0,2 на сто на месечна база, а на годишна – от 1,3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още