IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предлагат на НАП еднакво третиране на медицинските доброволци у нас и в ЕС

09:44 | 30.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Предлагат на НАП еднакво третиране на медицинските доброволци у нас и в ЕС

На 30 юли 2007 г. в Националната агенция за приходите (НАП) ще се проведе първото заседание на Консултативния съвет за единно прилагане на данъчното и осигурително законодателство.

Софийската камара е поканена за участие. Оттам обясниха, че предлагат еднакво данъчно и осигурително третиране на медицинските доброволци у нас и в ЕС. Това се очаква да доведе до по-голяма независимост на доброволците; до по-реални резултати; по-добро обезщетение; по-малко бюрокрация при тяхното наемане; по-малко разходи и в крайна сметка до запазването на конкурентоспособен бизнес у нас, който в момента носи над 200 хил. лв. внесен корпоративен данък и над 70 хил. лв. ДДС.

Камарата ще настоява Консултативният съвет да обсъжда всички предложения, но предимство да се дава на такива, които са свързани с директивите на ЕС и с практиката на страни от ЕС като Германия, Италия, Австрия, Франция и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още