IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 27 юли

07:48 | 27.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 27 юли

Нощувки на морето се намират до 4 лв. за легло

в. Новинар

Легла по Българското Черноморие могат да се намерят и за 4 лева на вечер. Причината за ниските цени е увеличението на легловата база в курортите ни, заради което и около 50% от хотелите извън централните части на комплексите са празни. Това заяви вчера председателят на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) Анелия Крушкова. По думите й през следващата година се очаква много от хотелиерите да фалират заради ниските постъпления от нощувки и нямало да имат възможност да изплатят заемите си. Според Крушкова четири-пет пъти се разминавали официалните данни за легловата база с неофициалната информация.

БНБ наказа банките заради Пощенска

в. Стандарт

Агресивната политика при кредитите за граждани на Пощенска банка е неназованата причина БНБ да сложи отново тежкия ярем на българските трезори. Наред с щедрото раздаване на пари под формата на потребителски и жилищни заеми българското поделение на водещата гръцка финансова група Eurobank EFG прехвърля голяма част от тях на трезора майка и така регулира риска си. За подобно прегрешение преди две-три години именно на Пощенска банка БНБ въведе първите рестрикции над родните трезори. И сега тази финансова еквилибристика се практикува редовно по изпитаната рецепта. Неслучайно експертите прогнозират, че най-силно ще пострадат трезорите с по-голямо българско участие и тези, които нямат толкова силен финансов гръб в чужбина.

Настава ад с движението по Околовръстното

в. Сега

Тотален ад с трафика се очаква да настане тези дни във и край София. Причината е, че от тази вечер до понеделник сутринта се затваря за движение едно от най-възловите места по Околовръстния път - между бул. "България" и "Симеоновско шосе". Ветото за движение се налага заради ремонта на южната дъга на Околовръстното шосе на столицата.

Парното в русенски блок заработи в жегата

в. Сега

Пуснато парно изненада неприятно хората от русенския блок "Лисец" във вторник, когато температурата в града бе стигнала 44 градуса, съобщиха нещастните абонати на "Топлофикация". В най-горещия за Русе ден през последните 100 години изведнъж и радиаторите в стаите им започнали да греят. Хората от отопления вход избягали панически от жилищата си и спешно повикали екип на "Топлофикация". Оказало се, че парното е тръгнало заради отдавна повредения кран в абонатната станция. Съоръжението избрало най-горещия ден, за да пропусне топлата вода до радиаторите.

Русе кани "Сеат" и "Дженерал мотърс" в индустриалния парк

в. Дневник

Председателят на общинския съвет в Русе Искрен Веселинов изпрати писма до компаниите "Дженерал мотърс" и "Сеат" с покана да инвестират в града. Повод за писмата са появилите се съобщения, че корпорациите планират да построят свои заводи в Централна и Източна Европа, като се проучат възможностите в различни държави в региона, между които и България. "Във връзка с обявените от вас намерения искам да насоча вниманието ви към възможността да инвестирате в България, и по-специално в Русе", се казва в писмата на Веселинов до двете компании.

Община Трявна купува имоти на фалиралата "Трема"

в. Дневник

Община Трявна купува имоти на обявеното в несъстоятелност бившe военно предприятие "Трема". На свое заседание съветници приеха предложението за сключване на договор за придобиване терени и сгради в обособена част "Неоперативно и гражданско производство" на стойност 782 хил. лв. В началото на март общинският съвет даде съгласието си за придобиването на земи, сгради, машини и съоръжения на обща стойност 1.332 млн. лв. чрез процедура по пряко договаряне по реда на Търговския закон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още