IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София ще получава сметките за ток в плик от 27 август

От ЧЕЗ предвиждат от края на тази или началото на следващата година съобщенията да бъдат разпространявани в цяла Западна България

15:44 | 26.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
София ще получава сметките за ток в плик от 27 август
От 27 август София ще получава фактурите за ток в пликове, съобщиха от електроразпределителното дружество ЧЕЗ България. Решението е взето вчера, след като бе обсъдено с ДКЕВР и Омбудсмана на Република България

Софийските домакинства, които ще бъдат отчетени на 17 август, ще бъдат първите, които ще получат сметката си в плик в последната седмица на август.

Поради големия брой клиенти (около 2 милиона) и необходимостта от техническа подготовка, компанията ще започне изпращането на сметката най-напред в столицата. От ЧЕЗ предвиждат от края на тази или началото на следващата година съобщенията да бъдат разпространявани в цяла Западна България.

Тъй като компанията се върна към нормалния график на непрекъснато отчитане, разпространяването на фактурите в столицата ще се извършва поетапно, в зависимост от периода на отчитане.

Изпращането на съобщения за сметките за електроенергия беше временно спряно, след като омбудсманът Гиньо Ганев изиска те да бъдат изпращани в плик, за да се защитят личните данни на клиентите. За тази цел в началото на юни ЧЕЗ обяви обществена поръчка за избор на изпълнители за отпечатването и за разпространението на фактурите за консумираната електроенергия в непрозрачни пликове. Резултатите от процедурата ще бъдат обявени утре.

Фактурите ще съдържат ИТН номер, името и адреса на титуляра по сметка, както и данни за стойността на консумираната електроенергия по цени за снабдяване и по цени за разпределение. Те ще включват и информация за срока за плащане на текущото задължение, периода, за който е отчетен електромерът, и срока на следващото отчитане на консумацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:41 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още