IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дирекцията за строителен контрол се намеси в спора между Енел и Гълъбово

Не е констатиран незаконен строеж в депото за азбестови отпадъци на ТЕЦ „Енел Марица Изток 3“ в с. Медникарово

11:27 | 26.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Дирекцията за строителен контрол се намеси в спора между Енел и Гълъбово
Строежът в депото за азбестови отпадъци на ТЕЦ „Енел Марица Изток 3“ в с. Медникарово, община Гълъбово не е незаконен. Това е становището на Регионалната дирекция за национален строителен контрол Стара Загора (РДНСК) след извършените проверки и измервания.

На 12 юли 2007 година РДНСК Стара Загора е извършила проверка на спрения от кмета на Община Гълъбово строеж на депото за азбестови отпадъци. Проверката и измерванията са извършени в присъствието на представители на Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) Стара Загора, Община Гълъбово, Енел Марица Изток 3, консултанта, проектанта и строителя на депото.

Не е констатиран незаконен строеж съгласно българското законодателство.

През май от компанията съобщиха, че от няколко месеца реализирането на проекта за рехабилитация и модернизация на Енел Марица изток 3 в Медникарово се спъва от непрестанните атаки от страна на кмета на Гълъбово и неговата администрация.

Със заповед на кмета от септември 2006 г. е спряно изграждането на Депо за азбестоциментови отпадъци от рехабилитацията на Енел Марица Изток 3 и Реконструкция и разширение на депо за азбестоциментови отпадъци от рехабилитацията на централата. Забранен е достъпът на хора и машини на територията на депото, в резултат на което компанията не може нито да отстрани недостатъците, "които се твърди, че съществуват", нито да го поддържа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още