IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бумът на румънски туристи по Черноморието отшумява

Едно от обясненията на бранша за отлива е, че румънски хотелиери и ресторантьори са намалили драстично цените

17:28 | 25.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Бумът на румънски туристи по Черноморието отшумява
Румънските туристи са се отдръпнали от почивки в Кранево, твърди Галина Маринова, служител в туристическия информационен център в курортното селище.

След като северните ни съседи се "поогледаха" по време на Новогодишните и Великденски празници, бумът им вече отшумява, отчита и председателят на Съвета по туризъм в Кранево Стефан Няголов.

Едно от обясненията на бранша за отлива е, че румънски хотелиери и ресторантьори са намалили драстично цените и те са достигнали нивото на българското предлагане. Другото възможно обяснение е лошото състояние на нашата инфраструктура.

В момента в с. Кранево са заети повечето от почивните станции, а хотелите и частните квартири пустеят като никое друго лято. Туристите в Кранево в разгара на това лято са около 7 хиляди, а легловата база е за двойно повече почиващи.

Сега базите са заети предимно от деца от Русия, Украйна и Беларус, а македонци и сърби са се насочили към други дестинации заради проблеми с визите.

Според хотелиери от Кранево това, което отблъсква туристите от различни националности, са многото недовършени строежи по нашето Черноморие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още